Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 september, 2018 - 05:47Uppdaterad: torsdag, 13 september, 2018 - 14:25
  • Tobias Jansson är omvärldsbevakare inom cirkulär ekonomi. Foto: Hasse Persson Bru

Cirkulär ekonomi kan minska avfallsbergen

Cirkulär ekonomi spås vara lösningen på problemet med att vi lever över jordens resurser. Om vi lyckas få en aktörs avfall att bli en annan aktörs råvara i större utsträckning är mycket vunnet. Det menar Tobias Jansson, föreläsare och omvärldsbevakare inom cirkulär ekonomi.

Under gårdagens seminarium som hölls av Ålands landskapsregering listade han sju starka trender inom cirkulär ekonomi som är på frammarsch. Enligt honom finns det dock ett komplext vägval i produktionen mellan att använda sig av material som naturen kan bryta ned eller material designade för återvinning.

- Vi behöver jobba med båda systemen, men smidighetsprincpen är också viktig. Att avfallshanteringen i hushållen blir smidigare tror jag är en nyckelfråga, säger Tobias Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »