Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2023 - 10:14Uppdaterad: tisdag, 31 oktober, 2023 - 17:22

Cinderella byter flagg

Viking Lines fartyg m/s Viking Cinderella byter flagg från svensk till finsk.  

Viking Lines fartyg m/s Viking Cinderella byter flagg från svensk till finsk.  

Informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström säger till Ålands Radio att personalen antingen får stanna kvar på Viking Cinderella eller visa intresse för att arbeta på det som ännu heter m/s Birka Stockholm.  

– Vi har köpt in oss i Birka Stockholm, vilket föranleder att vi flyttar Cinderella till Helsingfors-Åland-Stockholm. Det betyder att vi behöver finska språkkunskaper ombord och det blir även lättare med administrationen att byta flagg, säger hon.  

Johanna Boijer-Svahnström säger att man behöver mycket personal till Birka Stockholm, där Viking Line står för exempelvis restaurangpersonal, konferenspersonal och butikspersonal. Gotlandsbolaget står samtidigt för driftspersonalen, vilket är främst personal på bryggan och i maskin.  

– Vi beaktar önskemål så bra vi kan. Vår personal är erfaren inom kryssningstrafik och det är lite annorlunda än att jobba med vanlig linjetrafik, säger Johanna Boijer-Svahnström.  

Det är under våren 2024 som både Viking Cinderella sätts i trafik på den nya linjen och det som ännu heter Birka Stockholm börjar trafikera för Viking Line och Gotlandsbolaget.  

Diskussionen om en eventuell omflaggning av Cinderella har pågått under hösten vilket Ålands Radio rapporterat om i omgångar:

https://alandsradio.ax/nyheter/diskussioner-fors-om-eventuell-omflaggnin...
https://alandsradio.ax/nyheter/sjofartsradet-mycket-vinna-pa-ha-alla-far...
https://alandsradio.ax/nyheter/beslut-om-ms-cinderellas-eventuella-omfla...

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »