Publicerad: måndag, 21 september, 2020 - 11:49Uppdaterad: tisdag, 22 september, 2020 - 11:17

"Chipstersfabriken ska säljas eller flyttas"

De samarbetsförhandlingar som Chipsters Food Oy inledde i juli har nu avslutats, och en av de saker som framkommit under förhandlingarna är att det inte är lönsamt för ägaren PNM Holdings att driva fabriken i egen regi.

- Därför letar PNM Holdings nya ägare nu efter nya ägare till fabriken, som är villiga att driva den vidare, skriver vd Gustaf Salmelin i ett pressmeddelande.

Produktionen kommer att fortsätta som vanligt fram till jul och nyår, men om man inte hittat nya ägare innan dess ämnar man flytta fabriken.
- Inför en eventuell flytt har de anställda i Norrböle meddelats om uppsägning, men med målet att samtliga ska erbjudas andra arbetsuppgifter inom koncernen, skriver Gustaf Salmelin

Man skriver vidare att man redan fått flera bud på verksamheten.
- Vi har gott hopp om att fabriken ska förbli i åländska händer. Om vi inte hittar nya ägare som vill driva fabriken vidare är vår plan B att öppna en annan verksamhet i lokalerna. Vi tror även att den skulle bli bra och leda till att det skapas nya arbetsplatser på Åland, skriver Gustaf Salmelin, som tillägger att han helst skulle se att den nuvarande verksamheten kan fortsätta med en bred ägarbas bestående av lokala aktörer inom livsmedelsbranschen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »