Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 februari, 2016 - 14:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

"Chipsfabriken kan flyttas"

- Hela produktionen i chipsfabriken i Haraldsby kan flyttas till en annan anläggning, det är ett av alternativen, säger Pasi Flinkman, vd för Orkla Finland om samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka. De två övriga alternativen är en omstrukturering i fabriken i Haraldsby eller en flytt av en del av produktionen.
Flinkman vill ändå inte föregå samarbetsförhandlingarna och framhåller inte något av alternativen som det mest troliga. Utöver all personal på Åland så berörs också personalen inom försäljning och marknadsföring i Vanda av samarbetsförhandlingarna.

Orkla Finland har ungefär 400 personer anställda varav 103 jobbar på Åland och maximalt är det 107 personer som kan bli drabbade när samarbetsförhandlingarna är avslutade om ungefär sex veckor.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »