Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 februari, 2024 - 05:58Uppdaterad: fredag, 9 februari, 2024 - 09:31
  • Centerns partiordförande Veronica Thörnroos. Arkivbild.

Centerveteraner vill se Thörnroos avgå – vissa styrelsemedlemmar har förtroende  

I går, torsdag, blev sextio sidor dokument om elhybridmålet offentliga. Handlingarna visar tydligt att ett skadestånd på 11 miljoner var troligt vid en hävning av avtalet och att regeringen Thörnroos var medveten om detta.

Ålands Radio ringde runt till några i Centerns styrelse och frågade om förtroendet för partiledaren Veronica Thörnroos efter att dokumenten blivit offentliga. 

– Jag har sagt tidigare att i och med att affären med elhybridfärjan vart som den vart, finns det ingen annan råd än att avgå som partiledare – för att på något sätt återställa ålänningarnas förtroende för politiker överhuvudtaget och Centern i synnerhet, säger Runar Karlsson som företräder Centerveteranerna och också sitter i partiets styrelse. 

Andra styrelsemedlemmarna uttrycker ändå att de har fortsatt förtroende för Thörnroos.     

– Om jag har förstått saken rätt var det ett enhetligt beslut i Centern att säga upp avtalet och då anser jag att då bör hela partiet ta sitt ansvar, säger Pia Eriksson som sitter i Centerns styrelse.   

Nästa vecka har Centern styrelsemöte där ärendet ska diskuteras. 

 

Artikeln och ljudinnehållet har rättats 09.25: I en tidigare version av publiceringen framstod det –  felaktigt – som om även Runar Karlsson uttryckte förtroende för Thörnroos.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »