• Jörgen Pettersson, här på ett möte i Föglö i början av året, utmanas på ordförandeposten. Foto: Centern/Jenny Schuhmeister
Jörgen Pettersson intervjuas av Ulf Weman
Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 15:48

Centerns ordförande utmanas

Centerns ordförande sedan två år tillbaka, Jörgen Pettersson, blir troligtvis utmanad på centerns höststämma om tre veckor.

 Både förre ordföranden Harry Jansson och ordföranden före det, Veronica Thörnroos, ställer sig båda till förfogande i ordförandevalet om valberedningen så önskar. Jörgen Pettersson tar inte utmaningen som ett tecken på att han misslyckats.

- En ordförande skall få sina kolleger att växa och det skulle ju vara konstigt om inte centern skulle få fram flera kandidater till ordförandeposten, säger han till Ålands Radio.

Det är valberedningen som lägger fram förslag på ny ordförande vid partiets höststämma den 5 december.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.