Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2017 - 13:25
  • Budgetdebatten börjar på tisdagen. I dag kom Centern med några budgetmotioner. Foto: Hasse Persson-Bru

Centern vill ge tre miljoner för äldrevård

Slopa förslaget till fiskevårdsavgift och öka bidraget till skrotbilar. Bland annat det föreslår Centern i sina budgetmotioner.

De föreslår också att tre miljoner euro ges som stöd till kommunerna för byggande av institutionsplatser och för platser inom effektiviserat serviceboende. 25.000 euro bör också avsättas som landskapets andel av grundkapitalet för stiftelsen för besökscentret i Bomarsund. I en av sina motioner skriver Centern att man inte ska beställa en ny linfärja till Prästö-Töftö-linjen. Det är enligt dem en helt onödig investering då målsättningen på sikt bör vara att bygga en bro över Prästösund. Dessutom vill de att avbytarservices flyttas till social- och miljöavdelningen. Landskapets budgetdebatt börjar på tisdag och Ålands Radio sänder den direkt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »