Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 december, 2016 - 07:05
  • Centerstämman ansåg att landskapsregeringen bör vänta med kommunreformerna tills effekterna av Sote-reformen klarlagts. Pressbild.

Centern: ”Vänta med kommunreformerna”

Avvakta med alla pågående reformer rörande den kommunala sektorn tills dess att effekterna av Sote-reformen klarlagts. Den uppmaningen ger Centern till landskapsregeringen.

Ålands Radio berättade i fredags att landskapsregeringen skärper tonen mot riksregeringen, och kravet kvarstår om att Åland övertar den statliga inkomstbeskattningen i landskapet för att självstyrelsen inte skall förlora kompetens när riket genomför sin reform från och med år 2019. Kravet om en utredningsman som synar Sote-reformens inverkan på det självstyrda Åland kvarstår också, och centern som höll höststämma i går skriver i ett pressmeddelande att man till fullo stöder landskapsregeringens ansträngningar att åstadkomma en lösningsmodell.
Men därtill vill man alltså att arbetet med kommunreformer sätts på paus.
- Att skydda självstyrelsen är det just nu övergripande och viktigaste arbetet för hela Åland, skriver centern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »