Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 15:07Uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:02
  • Centertrojkan Harry Jansson, Jörgen Pettersson och Veronica Thörnroos ger dåligt betyg till landskapsregeringen. Foto: Ulf Weman

Centern utdelar dåligt betyg

Frys den nya lagen om landskapsandelar. Kommunerna har ett kaos inför budgetarbetet när de inte vet hur mycket pengar de får. Det menar centern, vars lagtingsgrupp höll presskonferens i dag för att berätta om sina egna förslag på satsningar till nästa år, men som också gav ett dåligt betyg till landskapsregeringen.

- Efter dessa två år är det sammantaget nog bara en sexa. Regerandet borde gå ut på att inspirera folk och få dem med sig i förändringsprocessen. Istället har landskapsregeringen kommit med hot och ukaser, säger centerns partiledare Jörgen Pettersson.

Centern vill alltså inte spara på landskapsandelarna, fyra miljoner är beskedet från landskapsregeringen. Satsningar centern vill göra är att införa ett ensamförsörjaravdrag i kommunalbeskattningen, konkurrensutsätta vägunderhållet, bygga en ny skärgårdsfärja, skynda på Kommunernas socialtjänst, KST, ge stöd till ett biogasverk och införa en skrotbilspremie. Landskapsregeringens budgetförslag offentliggörs om ett par veckor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »