• Åsa Ceder. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.
Alandia Försäkrings vd Tony Karlström intervjuas av Nina Smeds:
Åsa Ceder intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Publicerad: fredag, 18 januari, 2019 - 15:42, uppdaterad: fredag, 18 januari, 2019 - 16:25

Ceder lämnar Alandia Försäkring

Åsa Ceder lämnar Alandia Försäkring. Det berättar vd Tony Karlström.

Åsa Ceder har jobbat 17 år i bolaget, varav de 14 senaste åren som vd för Pensions-Alandia.

- Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar, säger Tony Karlström.

Han säger att man nått en ömsesidig överenskommelse, Ceder har alltså inte blivit uppsagd.

Åsa Ceder har för tillfället inget annat jobb på gång, men hon säger att hon har tusen andra saker som hon ser fram emot att hinna med.
- Jag ska hinna mer med mitt barn, mina föräldrar, min hobby och mina vänner. Jag ska också återuppta kontakten med ett antal nätverk, och jag ser med spänning på framtiden och vad som väntar runt kröken, säger Ceder.

Fler Nyheter

Hamnbolaget ser positivt på framtiden

Roger Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns Hamn AB gjorde ett resultat på drygt 250 000 euro under 2018. Det framgår av årsberättelsen. Styrelsens ordförande Roger Jansson är nöjd...

Rattfyllerist och fortkörare

I dag stannade polisen en personbil på Sundsvägen i Sund som framfördes i en hastighet av 112 kilomter per timmme på en sträcka där högsta tillåta...

Slopa tandvårdsbil och stöd för kommunreform

Slopa tandvårdsbilen och processtödet till kommunerna för att genomföra kommunsammanslagningen. Det föreslås i två budgetmotioner med anledning av landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för 2019.

Åland ska lämna B7-samarbetet

Kanslihandläggare Marcus Åkerblom intervjuas av Felix Quarnström:
Åland ska lämna B7-samarbetet. Det säger Marcus Åkerblom , kanslihandläggare på landskapets enhet för rättsliga och internationella frågor.

Grovt skattebedrägeri i rätten

Felix Quarnström rapporterar:
Drygt 150 000 euro i mervärdesskatt uteblev då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs. Detta enligt en stämningsansökan där finska staten och tullväsendet står som målsägande.

Löfström andra viceordförande i sin riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till andra viceordförande i Svenska riksdagsgruppen där Svenska Folkpartiet och den åländska ledamoten ingår.

Töftölinjens färja ersätts med mindre tonnage

Töftölinjens ordinarie vajerfärja med 100 tons kapacitet tas ur trafik för planerat underhåll i morgon, onsdag preliminärt fram till den 30 april.

TV-störningar på grund av servicearbete nattetid

På grund av servicearbeten hos underleverantör kommer det att förekomma störningar och kortare avbrott på Yles TV-kanaler (både SD- och HD-kvalitet)...

Språkforskare prisbelönas av kulturstiftelsen

Eva Sundberg och Ralf Svenblad som båda utforskat och dokumenterat åländskt språkbruk tilldelas Ålandsbankens kulturpris av Ålands kulturstiftelse.