Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 januari, 2020 - 14:13Uppdaterad: tisdag, 14 januari, 2020 - 14:28
  • E-postmeddelanden mellan CDON och deras åländska representant utgjorde bevisningen under tisdagens rättegång. Foto: Malin Lundberg, ÅRTV

CDON-rättegången: e-post utgjorde bevisning

Idag fortsatte rättegången i den så kallade CDON härvan.
Den andra dagen av rättegången var vigd till att gå igenom bevisningen innehållande bland annat e-postmeddelanden skickat mellan de svarande.

E-postmeddelanden som enligt åklagaren visar att CDON och CDON´s representant på Åland Tjudö Marketing varit medvetna om problematiken kring den här typen av verksamhet och att transporter och lagring planerats på ett sånt sätt att betalning av moms skulle kunna undvikas.

Förvaret menar å sin sida att e-postkonversationerna enbart tyder på att de inblandade försökt få till en fungerande verksamhet och att alla nödvändiga åtgärder har vidtagits för att hålla verksamheten laglig. Som exempel nämns kontakter med tull och juridiska ombud för att säkerställa att inga brott begås.

Rättegången fortsätter imorgon onsdag och väntas hålla på i två veckor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »