Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 juni, 2020 - 05:58
  • Att aktiviteten i bokningssystemen börjar komma igång igen bådar gott för den åländska sjöfarten.

Carus ser goda tecken på återhämtning

Det åländska it-bolaget Carus, en marknadsledande leverantör av bokningssystem till färjetrafiken, ser redan tydliga tecken på att bokningarna och därmed resandet är på väg att komma igång igen.

Det här bådar i sin tur gott för den åländska sjöfarten.

– Under april och maj var det en mycket låg användning av systemen. Det som är roligt att se är att man använder systemen mer nu är för bara några veckor sedan. Det ser vi som ett mycket gott tecken, att det börjar bli aktivitet i samhället igen, säger Anders Rundberg, vd för Carus.

Anders Rundberg säger vidare att han tror på en snabb återgång till det normala för passagerartrafiken på Östersjön, med undantag för de passagerare som kommer från Sverige och Kina.

– Jag tror vi får se en relativt snabb tillväxt på trafiken från Finland. Däremot kan det bli svårare och ta längre tid att bygga upp marknaden i Sverige igen. Vi såg något liknande efter Estonia, där det tog mycket längre innan svenskarna återvände.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »