Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2019 - 10:28Uppdaterad: tisdag, 2 juli, 2019 - 11:18

Carina Aaltonen lämnar lagtinget och kandiderar till Emmaus president

Carina Aaltonen (s) har valt att kandidera för att bli Emmaus Europas nästa president och därmed väljer hon att inte ställa upp i lagtingsvalet i höst.

Hon berättar att beslutet var svårt, men att det stora stödet hon fått fick henne att ställa upp.

- Jag har fått stort stöd från Emmaus på Åland och från Emmaus i Sverige. Emmaus nuvarande president har också ringt upp mig och bett mig att fundera på saken.

Fram till idag har alla Emmauspresidenter varit män och många som visat sitt stöd till Aaltonen har sagt att det är dags för en kvinlig Emmaus president.

- Det känns att det är dags att gå vidare. Jag tar med mig alla de erfarenheter jag har fått från lagtinget och landsskapsregeringen för att använda de inom emmausrörelsen, säger Aaltonen.

Anmälningstiden för presidentkandidaturen gick ut i söndags men än vet Carina Aaltonen inte så många andra som ställer upp. Emmaus nästa president väljs i slutet av oktober. Hon väljer att trots det här fortsätta inom kommunalpolitiken.

- Jag ställer upp i kommunalvalet i höst. Jag kan inte lämna politiken helt och hållet, säger Carina Aaltonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »