Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juli, 2022 - 13:58

Camilla Karlsson-Hendersons anställning upphör

Redaktionschef och ansvarig utgivare Camilla Karlsson-Hendersons anställning på Ålands radio och tv upphör från och med att hennes föräldraledighet tar slut. Det meddelade styrelsens ordförande Magnus Lundberg under ett informationsmöte för personalen i dag, torsdag.

Anledningen är den senaste tidens skeenden i bolaget.

I ett uttalande genom styrelsen konstaterar Camilla Karlsson-Henderson att den senaste tidens skeenden i bolaget har inneburit stora påfrestningar för henne och hennes familj och att hon nu önskar blicka framåt.

Beslutet är enligt Lundberg gemensamt från både styrelsens och Camilla Karlsson-Hendersons håll. Den interna utredningen som har gjorts efter att Nya Åland publicerade flera artiklar angående anställningsförhållandena på Ålands radio och tv har inte offentliggjorts. Magnus Lundberg menar att det kommer behövas åtgärder på arbetsplatsen, men vilka åtgärder det är vet man ännu inte.

- Styrelsen anser att det är viktigt att de här åtgärderna sker så skyndsamt som möjligt. Så fort semestrarna är över kommer vi fortsätta, säger Magnus Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »