• Så här såg det ut på dagens presskonferens. Foto: Nina Smeds.
C, ObS, MSÅ och HI i regering:
Regeringsbasen gästade Åland idag:
Publicerad: måndag, 11 november, 2019 - 12:05, uppdaterad: måndag, 11 november, 2019 - 17:15

C, ObS, MSÅ och HI i regering

Dessa fyra partier ingår i regeringen: Centern, Obunden samling, Moderat samling Åland och Hållbart initiativ. Ålands Framtid stöder regeringen, men får ingen ministerpost.

Detta framkom på presskonferensen denna eftermiddag där regeringssonderaren Veronica Thörnroos presenterade regeringsbasen.

Hållbart Initiativ får en ministerpost som tillfaller Alfons Röblom, Obunden Samling får en ministerpost som söks utifrån och även talmansposten. Moderat Samling får två ministerposter som tillfaller Annette Holmberg-Jansson och Fredrik Karlström och Centern får fyra ministerplatser där Veronica Thörnroos och Harry Jansson är klara som ministrar.

- Det som har varit, det har varit, nu jobbar vi framåt, sa Veronica Thörnroos på presskonferensen om det kommande regeringsprogrammet.

Fler Nyheter

Fler än 3 000 hushåll utan el

Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. 3 160 hushåll är berörda vid klockan 08.10. Det är hårda vindar som gör att träd faller på linjerna.

Man dömd till böter för hot

Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.