• Så här såg det ut på dagens presskonferens. Foto: Nina Smeds.
C, ObS, MSÅ och HI i regering:
Regeringsbasen gästade Åland idag:
Publicerad: måndag, 11 november, 2019 - 12:05, uppdaterad: måndag, 11 november, 2019 - 17:15

C, ObS, MSÅ och HI i regering

Dessa fyra partier ingår i regeringen: Centern, Obunden samling, Moderat samling Åland och Hållbart initiativ. Ålands Framtid stöder regeringen, men får ingen ministerpost.

Detta framkom på presskonferensen denna eftermiddag där regeringssonderaren Veronica Thörnroos presenterade regeringsbasen.

Hållbart Initiativ får en ministerpost som tillfaller Alfons Röblom, Obunden Samling får en ministerpost som söks utifrån och även talmansposten. Moderat Samling får två ministerposter som tillfaller Annette Holmberg-Jansson och Fredrik Karlström och Centern får fyra ministerplatser där Veronica Thörnroos och Harry Jansson är klara som ministrar.

- Det som har varit, det har varit, nu jobbar vi framåt, sa Veronica Thörnroos på presskonferensen om det kommande regeringsprogrammet.

Fler Nyheter

Försökte elda lastpall

Polisen fick på fredagen in en anmälan om att ett gäng tonåringar tagit sig in på byggarbetsplatsen vid Baltichallen och försökt sätta eld på en...

Lägre befolkningstillväxt 2019

Kenth Häggblom, statistikchef:
Befolkningstillväxten under 2019, som låg på 110 personer, var betydligt mindre jämfört med 2018, då siffran hamnade på 300 personer.

Lantrådet vill ha politisk mognad på Åland

Veronica Thörnroos:
Lantrådet Veronica Thörnroos (C ) vill ha mer samarbete över partigränserna i stora frågor men är tveksam om det ska fungera.

Hovrätten förkortar körförbud

Hovrätten har förkortat ett körförbud för en man som körde kraftigt berusad i augusti 2017.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Lyngander och Björling leder Geta

Gun-Britt Lyngander fortsätter som ordförande i fullmäktige i Geta och Ingvar Björling svingar klubban i kommunstyrelsen.

Alandica debatt ställs in

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen har beslutat att ställa in årets upplaga av Alandica debatt.

Lantrådet ifrågasattes om parlamentariska beslut

Från lagtingets frågestund:
Under lagtingets frågestund idag konfronterade ledamot Ingrid Zetterman (L) lantrådet Veronica Thörnroos (C) om vad regeringen avser med termen breda parlamentariska lösningar, efter att beslutet att säga upp avtalet med elhybridfärjan tagits utan att lagtinget hörts och med liten majoritet.