Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 maj, 2022 - 15:28Uppdaterad: tisdag, 24 maj, 2022 - 16:54

Bygglovsanhållan inlämnad för Savoytomten

Fastighets Ab Savoy vill bygga ett senior- och serviceboende i anslutning till bio Savoy i Mariehamn och man har lämnat in en anhållan om bygglov.

Anhållan rör ett bostadsvåningshus på tomtens östra sida, där det i dagsläget är en grop. Huset planeras bli tre våningar högt, bestå av 14 lägenheter och ha en matargång till biografhuset.

13 av lägenheterna är tvårummare på andra våningen i storlekarna 41 till 58,5 kvadratmeter. På tredje våningen planeras en trerumslägenhet på 97,4 kvadratmeter.

Stadsarkitektkansliet konstaterar i ett utlåtande att byggplanerna just nu inte följer stadsplanen i och med att bland annat byggnadsytan på tomten överskrids. Ålandstidningen rapporterar att byggnadsnämnden hoppas kunna behandla ärendet den 14 juni.

Bakom Fastighets Ab Savoy finns Sture Carlson, som i slutet av förra året köpte Savoyfastigheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »