Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 december, 2019 - 13:44Uppdaterad: måndag, 16 december, 2019 - 17:09
  • Hans Mattsson Ab förlorar tvisten mot Fifax och F-fast. Foto Malin Lundberg

Byggfirma förlorar tvist mot Fifax

Byggfirma Hans Mattsson Ab förlorar tvisten mot Fifax och F-Fast som handlar om bygget av den landbaserade fiskodlingen i Eckerö.

Byggfirma Hans Mattsson Ab krävde Fifax och F-Fast på närmare 450 000 euro eftersom det enligt dem uppkommit både förseningar och extra kostnader på grund av så kallad medverkansstörning. Medverkansstörningen ska ha bestått i att bland annat tre reningsverk inte beställts i tid av F-Fast vilket försenat arbetet.

Både Fifax och F-Fast yrkade på att åtalet skulle förkastas med motiveringen att det inte finns hållbar juridisk grund för att begära extra betalt, att yrkandet på betalningen presenterats försent och varit för ospecifik.

Tingsrätten anser att även om byggfirman framfört krav om tilläggskostnader så har de inte varit tillräckligt precisa och inget underlag har presenterats. Därför anser tingsrätten att rättskraven inte uppfylls. Nu ska istället Hans Mattsson Ab betala bolagens rättegångskostnader på 83.000 euro.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »