Publicerad: torsdag, 26 mars, 2020 - 15:09Uppdaterad: torsdag, 26 mars, 2020 - 17:57

Butiker kan få lägre hyra

Flera fastighetsägare i Mariehamn har kontaktats av oroliga köpmän som vill diskutera sin hyra med anledning av det minskade kundunderlaget.

De fastighetsägare Ålands Radio pratat med är positivt inställda till att hjälpa butiksägarna i ett läge där allt fler kunder håller sig hemma på grund av coronaviruset.

- Vi förstår butiksägarnas situation och är beredda att hjälpa till genom att vid behov erbjuda en lägre hyra. Det säger Magnus Andersson som är vd för fastighetsbolaget Torggatan 6 i Mariehamn.

Ulf Toivonen, som är ekonomidirektör på försäkringsbolaget Ömsen, säger att man som fastighetsägare ser positivt på att hjälpa butikerna genom att balansera deras hyror. Tony Karlström, som är vd för försäkringskoncernen Alandia, säger att man ännu inte haft några diskussioner om hyresrabatter för butiker och motsvarande näringsidkare.

-Vi anser att det är viktigt att det finns kvar hyresgäster i våra butikslokaler även i framtiden och är beredda att hjälpa till på något sätt, säger Tony Karlström.