Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 mars, 2020 - 14:51Uppdaterad: fredag, 13 mars, 2020 - 09:59

Bussbolag drabbat av coronarestriktioner

Utrikesministeriet i Finland avråder nu befolkningen från allt resande pga coronaviruset.

Utrikesministeriet i Finland avråder nu befolkningen från allt resande på grund av coronaviruset. I Sverige beslöt regeringen på onsdagen att följa svenska Folkhälsomyndighetens rekommendation och stoppa alla allmänna sammankomster med fler än 500 personer – en rekommendation som Finland också valt att följa.

Ett åländskt företag som redan påverkats av dessa nya restriktioner är Viking Line Buss som ställt in två resor och eventuellt har fler inställda resor på kommande. Maria Björke, resesäljare på Viking Line Buss, berättar att bolaget till helgen ställt in en mässresa och en teaterresa.

- Mässan är inställd så där har vi inget val. Gällande teatern var det vi själva som tänkte att ska vi faktiskt fara dit med en full buss, i värsta fall blir någon smittad och tar med sig det hem till Åland, säger Björke.

Hur det blir med resorna längre fram är oklart.
- Vi har flera planerade resor framför oss i vår, så vi får se hur det går, säger Maria Björke.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »