Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 december, 2017 - 15:10Uppdaterad: onsdag, 27 december, 2017 - 15:51
  • Ministerbesök i Eckerö under en kommunrunda tidigare i år. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Budgetunderskott för Eckerö

Eckerös budget för nästa år visar ett budgetunderskott på ungefär 240.000 euro och ett positivt årsbidrag på cirka 120.000.

 Enligt kommunfullmäktigeordförande Anders Svebilius är den stora orsaken till underskottet minskade landskapsandelar och investeringar i det dagis man bygger i Eckerö.

- Jag hoppas på en bättre balans framöver. Vi måste hitta på sätt att öka intäkterna och inflyttningen, dra ner på sopavgifterna och göra organisationen smidigare och mindre kostsam, säger Anders Svebilius.

Han anser också att man måste satsa på mer löpande investeringar samt automatisera och uppdatera kommunens eget reningsverk. Nästa år kommer också vägar och ytbeläggning stå i fokus.

En annan sak han skulle vilja få till är kommunernas socialtjänst, KST.

- Det finns nog flera som är lite sura i kommunen över att landskapet inte får nåt att hända med KST. Det skulle ge en bättre överblick över kostnaderna, säger Svebilius.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »