Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2023 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 6 september, 2023 - 22:00

Brottsofferjouren ser ökat antal klienter – nu söker man fler stödpersoner

Brottsofferjouren ser ett ökat antal klienter efter en hektisk sommar. Nu söker man fler frivilliga stödpersoner.  

Här på Åland är det främst antalet offer för bedrägerier som ökat men man ser också en ökning av ungdomsvåld säger Annina Pelli på Brottsofferjouren Åland.  

Som stödperson på Åland hjälper man svenskspråkiga brottsoffer i hela Finland men just nu behövs främst lokal hjälp på plats under dagtid. 
- Det kan se ut på olika sätt. Det kan handla om att följa med en klient på ett polisförhör eller på en rättegång i tingsrätten eller bara ta en promenad med någon som behöver prata av sig, säger Annina Pelli.  

Gällande Brottsofferjourens kontakt med andra myndigheter säger Annina Pelli att man gällande bedrägerier försöker informera och arbeta preventivt, men att det är svårt då bedrägerioffer ibland märker att de blivit utsatta först långt efter att ett brott begåtts.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »