Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 november, 2010 - 14:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Broivrare i Vårdö<br>ska studera bro i Kimito

I Lövö i Kimito pågår som bäst ett brobygge som intresserar lokalpolitikerna i Vårdö. Bron blir 463 meter lång, får en frihöjd på 18 meter och kostar totalt sju miljoner euro att bygga vilket anses billigt. De styrande i Vårdö planerar nu en studieresa till Kimito för att se om där finns lärdomar att dra för ett brobygge över Prästösund. Landskapets hamn- och broingenjör Ian Bergström besökte Lövö i Kimito redan i somras, och han säger att de naturliga förutsättningar i form av högre terräng är bättre där än i Prästö. Den handelsfarled som går genom Prästösund ställer krav på 27 meter frihöjd vilket skulle resultera i att bron måste bli hela 800 meter lång för att inte bli för brant. Alternativet öppningsbar bro är betydligt dyrare att både bygga och underhålla och därmed inte intressant enligt Bergström. Förprojekteringen av en bro över Prästösund fortsätter under vintern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »