Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 januari, 2024 - 05:59Uppdaterad: tisdag, 30 januari, 2024 - 08:27

Brist på ADHD-medicin på apoteken – "Svårt att säga när tillgången återgår till det normala"

Det är brist på ADHD-medicin på apoteken. Johan Ek som är apotekare på Centralapoteket i Mariehamn säger att det varit svårt att få tag på vissa mediciner under de senaste sex månaderna av produktionstekniska orsaker.

–  Situationen är utmanande och de som inte får tag på den medicin de normalt använder bör vända sig till sin läkare för att få recept på en ersättande produkt. Säger Johan Ek. 

När tillgången på ADHD-medicin kan återgå till det normala är svårt att säga, men Johan Ek hoppas att situationen ska förbättras under våren. 

Nicolina Lindqvist som är provisor på Första apoteket i Mariehamn säger att de haft brist på brist på Equasym och Concerta under de senaste månaderna.  

–  Där är problemet att det inte finns någon ersättande produkt för Equasym och att de alternativ som finns för Concerta är restnoterade, säger Nicolina Lindqvist. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »