Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2019 - 16:14Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2019 - 17:20
  • Nu har LR beslutit, till följd av att I-röstningen inte blir av, att de röster från folk bosatta i Sverige kan levereras till Ålandsbankens Stockholmskontor

Brevröster kan skickas till bankkontor

Brevröster från de som är bosatta i Sverige ska skickas till Ålandsbankens Stockholmskontor. Det meddelade landskapsregeringen på en presskonferens idag.

Brevröster från Finland hinner fortfarande fram om de postas i början av nästa vecka medan försändelser från Sverige räknas som utlandspost och tar längre tid. Därför används nu Ålandsbankens Stockholmskontor för att göra brevrösterna till inrikespost. Torsdagen den 17 oktober hämtas rösterna av Åland Post och anländer till Åland fredag morgon.

Breven måste skickas som första klass brev och ha ett frimärke värt nio kronor och märkas med den kommun man röstar i.

Valhandlingarna kan levereras till den röstberättigade via ombud men måste beställas personligen från respektive kommunkansli innan de stänger senast den 15 oktober.

Valhandlingarna ska skickas till:

Ålandsbanken Abp
ATT “skriv din kommun här”
107 81 STOCKHOLM

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »