Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 januari, 2022 - 18:05Uppdaterad: måndag, 17 januari, 2022 - 18:10

Branscher drabbade av restriktioner får nya stöd

Enskilda företagare får en temporär rätt till utkomststöd, självrisktiden för utkomstskyddet plockas bort tillfälligt och frilansare kan lyfta särskilt stöd.
 

Det är några av de åtgärder som ingår i de nya ekonomiska stöden för branscher och personer drabbade av de senaste coronarestriktionerna som riksregeringen fattade princpbeslut om i fredags.
Det här berättar riksdagsledamot Mats Löfström.

Stöden innefattar stängningsstöd till verksamheter som tvingats ha helt stängt som en följd av myndighetsbeslut och en ny omgång kostnadsstöd för verksamheter som begränsats och sett tapp i omsätting.
Aktörer inom idrott och kultur som inte ryms innanför ramen för dessa två stöd kommer att kunna lyfta ett annat stöd för verksamheten. Utgångspunkten är att dessa stöd, liksom tidigare, automatiskt ska gälla även på Åland.

- Det svåraste och viktigaste är att säkerställa att ingen brasch faller mellan stolarna, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »