Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 november, 2019 - 06:11Uppdaterad: onsdag, 20 november, 2019 - 09:15

Böter om inte fårägare städar ur fårstall

ÅMHM ålägger nu en fårägare att noggrant rensa hela sitt fårstall och ordna en torr ströbädd till sina får. Fårägaren har trots flera inspektioner och tillsägelser inte städat och röjt upp så att fåren, som fortfarande går utomhus dygnet runt, har en torr liggplats i skydd för väder och vind.

Vid inspektioner har ÅMHM konstaterat att fårens liggplatser är täckta av gödsel och att stallet är mycket smutsigt och stökigt och utan ströbädd. Om åtgärderna inte är utförda före den sista november får fårägaren ett vite om 1.000 euro och vid fortsatt försummelse ett löpande vitesbelopp om 500 euro per månad tills åtgärderna är utförda. Det var i augusti 2018 som ÅMHM mottog en anmälan om misstanke om vanvård av får.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »