Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 februari, 2010 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Bostadsrätter på Lotsgatan lockar

Intresset för bostadsrättsföreningens nya hus på Lotsgatan i Mariehamn har varit stort. Bara en av 42 lägenheter är ännu osåld när det första huset nu är inflyttningsklart. De två andra femvåningshusen blir inflyttningsklara senare i år.- Den här boendeformen är förmånligare än både aktielägenheter och hyresrätter om man ser till alla faktorer, hävdar bostadsrättsföreningens ordförande Folke Sjölund.När projektet på Lotsgatan är klart inleds planeringen för nästa bygge. Intresse finns men svårigheten är bara att få lämpliga tomter.- Vi behöver bygga åtminstone 30 lägenheter i gången för att få ner byggkostnaderna, säger Folke Sjölund.Husen på Lotsgatan är bostadsrättsföreningens andra projekt, det första är två hus på Västra Klinten som stod klara för nio år sedan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »