Publicerad: fredag, 14 augusti, 2020 - 08:05Uppdaterad: fredag, 14 augusti, 2020 - 09:09

Bostadsinbrott i Eckerö – person greps på plats

En inbrottstjuv bröt in i en bostadsfastighet i Eckerö under torsdagskvällen.

Polisen larmades och var snabbt på plats. Inbrottstjuven påträffades i bostaden och greps och ärendet utreds nu som misstänkt försök till stöld.

Utöver det här misstänks en fordonsförare för rattfylleri efter att ha blivit stoppad av polisen i Geta. En polispatrull observerade ett fordon som färdades på ett sätt som väckte patrullens intresse. Fordonet stoppades och föraren blåste ungefär 0,8 promille och kunde därmed misstänkas för rattfylleri. Föraren medtogs för precisionsalkometern som gav utslaget 0,65 promille.

Utöver det här har polisen utfört trafikövervakning under natten till fredag i Jomala, Finström och Mariehamn. En mopedförare fick böter i Finström för att ha kört i mörkret utan fungerande belysning. En personbil framfördes i 74 km/tim på vägsträcka begränsad till 50 km/tim, föraren fick böter. Vid övervakning i Mariehamn observerade en polispatrull en mopedbil som färdades mot enkelriktat, föraren fick en ordningsbot.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »