Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 februari, 2020 - 05:39Uppdaterad: tisdag, 18 februari, 2020 - 17:26
  • Bomarsundssällskapet är inte riktigt nöjt med det blivande besökscentrets utformning. Illustration: Landskapets fastighetsverk.

Bomarsundssällskapet inte helt nöjt med besökscentret

Bomarsundssällskapet är inte riktigt nöjt med arkitekturen på det planerade besökscentret. Det säger ordförande Folke Karlsson.

- Det är inte riktigt vad Bomarsundssällskapet har tänkt sig. Vi har pratat om en lite mer spektakulär och majestätisk byggnad, men vi har vetat om att det kommer i den här formen, eftersom vi hade arkitekten på Bomarsundssällskapets höstmöte i november, säger Folke Karlsson.

Däremot är de väldigt glada att bygget nu blir till, efter ungefär 20 års väntan. Bomarsundssällskapet hoppas istället på att stora satsningar kommer göras på utställningen.

- Eftersom vi är lite missnöjda med utformningen av byggnaden, så får man istället hoppas att utställningen och det som man kommer visa inne i byggnaden kommer smälla högt, säger Folke Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »