• Undervisningsminister Tony Asumaa betonar att det är mycket viktigt att den blivande rektorn och kommande vd:n har rätt kompetens. Foto Cecilia Ekströmer
Utbildningsminister Tony Asumaa:
Utbildningsminister Tony Asumaa (längre version från Åland idag)
Tillförordnade rektorn Sven Schauman om bolagiseringsplanerna (från Åland idag)
Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 17:02, uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 17:12

Bolagiseringen av Högskolan på Åland går framåt

Bolagiseringen av Högskolan på Åland går framåt och landskapsregeringen presenterade idag sitt förslag till bolagiseringslag.

-När allt är på plats och alla avtal är skrivna då kan vi anta lagen om bolagisering på Åland, säger utbildningsminister Tony Asumaa.

Det är först när lagen är på plats som Högskolan på Åland kan bli ett bolag rent juridiskt. Efter det skall det tillsättas en styrelse.

-En mycket kompetent styrelse är a och o i det här sammanhanget och även hos rektorn som kommer att vara Vd för det här bolaget måste rätt kompetens finnas,

säger Tony Asumaa.

Fler Nyheter

Inte längre misstänkt för skolskjutningshot

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen meddelar idag att den person som initialt hördes som misstänkt efter skolskjutningshotet mot Godby högstadieskola inte längre är aktuell i utredningen.

Sund och Jomala toppkommuner i Åsubutredning

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Nu finns ett förslag från Åsub på vilka ekonomiska gränsvärden som ska definiera en kriskommun. Enligt förslaget är det bara Jomala och Sund som har alla värden i skick.

Mathispunktenrånare tog tillbaka överklagande av dom

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Den man som i fjol dömdes till fängelse och ersättningsskyldighet för två fall av knivrån återtog de besvär han tidigare lämnat mot sin dom.

Vraket efter Irma ska undersökas

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Den åländska polisen och andra myndigheter ska nu dyka ner till vraket av m/s Irma. Det rapporterar Svenska Yle.

ÅHS anställer ny tandreglerare

Ledande tandläkare Riikka Lindholm på ÅHS intervjuas av Tomas Tornefjell:
Tandvårdskliniken vid ÅHS har varit utan en egen tandreglerare sedan augusti 2018, men nu verkar den långa väntan vara över.

Löfström slår ett slag för damidrott i tv

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Damidrott är också av samhällelig betydelse. Det anser riksdagsledamot Mats Löfström som nu lämnat in ett skriftligt spörsmål där han lyfter att stora idrottsturneringar för damer, Finlands damlejons matcher och damfotbollslandslagets matcher borde vara tillgängliga för alla finländska hushåll, precis som herrarnas.

KST får bidrag för IT-system

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen beviljar Kommunernas socialtjänst, KST, ett samarbetsstöd för att implementera IT-systemet Abilita socialvård i KST och kommunerna.

Hotfulla personer greps av polisen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen grep i går personer som agerat hotfullt vid en fastighet i Mariehamn.

25 vill bli Mariehamns nya personalchef

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Mariehamns stad fick in 25 anmälningar till tjänsten som personalchef innan ansökningstiden gick ut i går eftermiddag klockan 15.