• Undervisningsminister Tony Asumaa betonar att det är mycket viktigt att den blivande rektorn och kommande vd:n har rätt kompetens. Foto Cecilia Ekströmer
Utbildningsminister Tony Asumaa:
Utbildningsminister Tony Asumaa (längre version från Åland idag)
Tillförordnade rektorn Sven Schauman om bolagiseringsplanerna (från Åland idag)
Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 17:02, uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 17:12

Bolagiseringen av Högskolan på Åland går framåt

Bolagiseringen av Högskolan på Åland går framåt och landskapsregeringen presenterade idag sitt förslag till bolagiseringslag.

-När allt är på plats och alla avtal är skrivna då kan vi anta lagen om bolagisering på Åland, säger utbildningsminister Tony Asumaa.

Det är först när lagen är på plats som Högskolan på Åland kan bli ett bolag rent juridiskt. Efter det skall det tillsättas en styrelse.

-En mycket kompetent styrelse är a och o i det här sammanhanget och även hos rektorn som kommer att vara Vd för det här bolaget måste rätt kompetens finnas,

säger Tony Asumaa.

Fler Nyheter

Moped och bil krockade i Hindersböle

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En moped och en bil krockade i dag vid 15.30-tiden på Hindersbölevägen i Mariehamn.

Statsministern besökte Åland

Statsminister Rinne besökte landskapet i dag:
Statsminister Antti Rinne besökte Åland under dagen. På agendan stod företagsbesök, ett möte med landskapsregeringen och självstyrelsen företrädare och en stunds kampanjande med Ålands socialdemokrater.

Planer på att bygga ut Posten-hus

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ägaren av fastigheten som står i hörnet av Torggatan och Nygatan, som bland annat inrymmer Åland Post, en inredningsbutik och flera kontorsutrymmen, vill bygga ut.

Det sker om besvär inlämnas mot lagtingsvalet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Efter att centralvalnämnden för lagtinsvalet beslutade att man ställer in den planerade internetröstningen har frågor om vad som gäller om eventuella besvär mot valet väckts. Ett besvär mot valresultatet i ett lagtingsval får enligt vallagen "anföras av var och en vars rätt eller fördel kränks av beslutet".

Första stugbyn Green Key-märkt

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rundbergs Stugor i Kungsö, Jomala har som första åländska stugby blivit Green Key-märkt.

Ålands dricksvatten förskonat från bekämpningsmedel – "men försiktighet behövs"

Miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson och Ålands vattens vd Christian Nordas:
I Danmark och på vissa platser i Sverige har man haft bekymmer med bekämpningsmedel i dricksvattnet. Men här på Åland har vi hittills varit förskonade.

Risk för skattesmäll för åländska löntagare

I slutet av året kan du få en skattesmäll. Förra året ändrades skattekorten från en månatlig basis till en årsgräns som gör att du kan behöva betala årets underskott i december.

Sjöräddningen ryckte ut till Hummelvik

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rescue Stormskär anropades igår för att assistera en drivande båt utanför Hummelvik enligt ett pressmeddelande från Ålands sjöräddningssällskap...

Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line

En del av Stefan Brunows reportage:
Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line. Det är titeln på YLEs granskning av rederiet som idag publiceras både som en artikel och ett längre program.