Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 april, 2018 - 14:46Uppdaterad: tisdag, 24 april, 2018 - 17:47

Bolagisering av högskolan utreds

Nu utreds förutsättningarna för en bolagisering av Högskolan på Åland. Landskapsregeringen har gett Göran Djupsund och Henrik Wolff i uppdrag att presentera en utredning den sista oktober.

-Den styrmodell vi har i dag är ganska oändamålsenlig för den typ av verksamhet det är fråga om, säger högskolans styrelseordförande Emman Dahlén. Hon menar att en bolagisering ger bättre förutsättningar att fokusera på den egna verksamheten.

Göran Djupsund, professor emeritus med lång erfarenhet från Åbo Akademi, menar att man bland annat måste titta på hur man ska bolagisera högskolan och vilka konsekvenser olika lösningar får.

Den andra utredaren, Henrik Wolff, har bland annat varit rektor för tekniska läroverket i Helsingfors och för yrkeshögskolan Arcada som bolagiserats.

Att bolagisera Högskolan på Åland ingår i landskapsregeringens handlingsprogram.

Mer om utredningsuppdraget sänds i Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »