Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 augusti, 2024 - 15:14Uppdaterad: torsdag, 1 augusti, 2024 - 15:44

Bogsering av segelbåtar med motorhaveri inte ett utbrett problem på Åland

Tidigare i sommar rapporterade Åbo underrättelser att många ringer till sjöbevakningen när deras segelbåt får fel på motorn. På Ålands tycks fenomenet inte vara lika utbrett.

Västra Finlands sjöbevakningssektion menade på att många med segelbåt inte kan segla och i stället kör med motorn. När de senare får problem med motorn kontaktar personerna sjöbevakningen.  

– Man tror att man är i sjönöd om motorn stannar, men man kan ju trots det segla och man behöver hjälp endast då man ska ta i land. Då är det bättre att ringa en kompis eller den frivilliga sjöräddningen än till sjöbevakningen, säger Kristian Hermansson, Sjöräddningsledare på Västra Finlands sjöbevakningssektion till ÅU. 

Stephan Remmer är verksamhetsledare för Ålands sjöräddningssällskap.

– Har man skaffat sig en segelbåt har man ansvar att kunna den och ha utrustningen för det. I vissa fall kanske man måste bogsera dem i hamn men det är relativt sällan, säger Remmer. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »