Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 december, 2016 - 10:51
  • Det blir så kallade trygghetskameror i stadens skolkorridorer nästa år, fullmäktige godkände det efter omröstning i går. Arkivfoto.

Det blir kameror i skolorna och nyårsfirande i stadens regi

Det blir så kallade trygghetskameror i stadens skolor och nyårsfirandet förs in som en ny aktivitet i stadsledningens verksamhetsplan för 2017. Stadsfullmäktige röstade om det i går.

14 ledamöter röstade för stadsstyrelsens förslag om att installera kameror och 12 ledamöter röstade på socialdemokraten Camilla Gunells motförslag om att i stället genomföra ett projekt för att få eleverna att bli snällare med varandra. 17 ledamöter röstade på moderaten Peter Enbergs förslag om att stadsledningen ska ansvara för nyårsfirandet och 7 röstade på stadsstyrelsens förslag där nyårsfirandet inte fanns med. Ytterligare två ändringar i nämndernas verksamhetsplaner godkändes efter omröstning, dels att bildningsnämnden ska ta fram ett flerårigt antimobbningsprogram med mätbara mål och dels att infrastrukturnämnden ser till att alla stadens byggnader och anläggningar ska vara tillgängliga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »