Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 november, 2011 - 07:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Det blir inga biverkningar<br>av bioidentiska hormoner

Ett lynnigt humör under klimakteriet eller innan mensen är starkt förknippade med hormoner i gungning. Men att depression kan bero på hormonell obalans är mindre känt. I går kväll föreläste Mia Lundin om bioidentiska hormoner inför ett fullsatt Alandica i Mariehamn. Bioidentisk hormonterapi betyder att man tillför bioidentiska hormoner som liknar våra naturliga i stället för de syntetiska eller modifierade hormoner som finns i till exempel p-piller. Mia Lundin är ursprungligen från Sverige men har bott i USA närmare 30 år. I Kalifornien driver hon en klinik med inriktning på bioidentiska hormoner som behandlingsmetod för till exempel klimakteriebesvär, men också depression. Hon har skrivit en bok i ämnet och föreläser nu i Norden för att sprida kunskapen om bioidentiska hormoner. För den amerikanska versionen av boken, som kom redan 2009 fick hon pris för nationens bästa hälsoinformation för allmänheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »