Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 september, 2024 - 11:06Uppdaterad: tisdag, 3 september, 2024 - 14:21
  • Biskopsmötet inleddes med andakt. Foto: Martina Eriksson
  • Bo-Göran Åstrand, t v, biskop i Borgå stift och ärkebiskop Tapio Luoma. Foto: Martina Eriksson

Biskopsmötet hålls för första gången på Åland

För första gången någonsin arrangeras biskopsmöte på Åland och landets samtliga tio biskopar är på plats. 

– I vanliga fall håller vi biskopsmöte i Helsingfors, men en gång per år är vi i något av stiften och i år är det Borgå stift som är värd för höstens biskopsmöte. Då tänkte jag att det är dags att åka till Åland med hela gänget, säger Bo-Göran Åstrand, biskop i Borgå stift. 

Klockan 09.00 inleddes biskopsmötet på hotell Arkipelag med andakt och efter det var det dags för diskussioner som pågår hela dagen. Bland annat diskuteras ett ärende gällande två missionsorganisationer som brutit mot grundavtalet för missionsarbete då de prästvigt personer som inte godkänner kvinnopräster. För övrigt behandlas ärenden som hör till höstkalendern, såsom verksamhetsberättelse och liknande. Biskopsmötet fortsätter i morgon onsdag. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »