Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 6 mars, 2010 - 11:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Birka Paradise avbröt sin färd<br>på grund av brist på lotsar

Brist på lotsar gjorde att Birka Paradise i går kväll tvingades avbryta sin färd bara ett par timmar efter avgången från Stockholm klockan 18 i går kväll. I stället har fartyget med passagerarna ombord hela natten legat stilla på Saxarfjärden i Stockholms inre skärgård. -När fartyget var på väg upp i den vanliga Furulundsleden kontaktade befälhavaren isbrytare som bestämt avrådde från att köra den vägen, säger Bo-Gustav Donning på Rederiaktiebolaget Eckerö. Att gå den södra utfarten från Stockholm, Sandhamnsleden, var inte heller möjligt för Birka Paradis eftersom det inte fanns några lotsar att tillgå. Fartyget kommer att ligga still på Saxarfjärden för att på lördagseftermiddagen åter ta sig in till kaj i Stockholm för att anlända dit enligt tidtabell. -Det har inte gått någon nöd på passagerarna, och till kvällens tur har vi bokat lots så Birka Paradise kan ta sig ut via Sandhamnsleden, säger Bo-Gustav Donning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »