Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 maj, 2020 - 01:01Uppdaterad: onsdag, 13 maj, 2020 - 07:05

Bimelix Ab börjar med analyser av coronatest

Medimars laboratorium Bimelix Ab ska sköta analyserna av de tester för coronaviruset covid-19 som nu skickas till Åbo för analys.

Det berättar Medimars och Bimelix vd Mathias Grunér. Analyserna sker i samarbete med ÅHS.

- Det är ingen ändring hur testerna tas och analyseras, det är bara det att de analyseras hos oss i stället för i Åbo, säger han.

Inom maj ska samarbetet starta, men man ska ännu göra några finjusteringar.

Analyserna utförs till självkostnadspris, men Mathias Grunér hänvisar till ÅHS för exakta prisuppgifter. Tillförlitligheten för analyserna är på samma nivå som i Åbo och enligt Mathias Grunér det bästa man kan få i dag. Man har kapacitet för cirka 45 prover per körning och man kan göra flera körningar per dygn vid behov.

- Apparaturen och övriga renrum har vi redan i vårt labb och även erfarenhet av den här typen av tester sedan förut, säger han.

Kostnaderna för laboratoriet ökar inte nämnvärt och det leder inte till nyanställningar.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »