Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2011 - 18:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Billigare Finlandskabel<br>ska ge lägre elpriser

Centern och liberalerna presenterade i eftermiddags ett förslag på en billigare Finlandskabel, ett alternativ som skulle innebära att konsumentpriset på el stiger med bara drygt fem procent i stället för 15 procent som tidigare beräknats. Centern och liberalerna har gjort nya beräkningar och även tittat på tidigare anbud och kommit fram till att Finlandskabeln inte behöver kosta mer än 105 miljoner euro i stället för 125 som tidigare sagts. Partierna vill att landskapsregeringen bidrar med fem miljoner euro, vilket tillsammans med statens bidrag på 42 miljoner betyder att Kraftnät Åland behöver ta lån på 58 miljoner euro. Om allt går enligt planerna kan bygget av elkabeln mellan Åland och Finland starta nästa år. Mer om detta i våra nyheter i morgon bitti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »