• Vd Leif Ahlqvist och projektledare Johan Mansnerus vid biljettsprärrar som ska installeras i hamnterminalen. Foto: Nina Smeds
Projektledare Johan Mansnerus och vd Leif Ahlqvist intervjuas av Nina Smeds
Här hör du hela intervjun med Johan Mansnerus och Leif Ahlqvist:
Publicerad: fredag, 12 januari, 2018 - 11:12, uppdaterad: fredag, 12 januari, 2018 - 16:46

Biljettspärrar i Västerhamn

Nu installeras biljettspärrar i hamnterminalen i Västerhamn. Det är en installation som borde gjorts tidigare men som man fått uppskov för på grund av andra byggnadsarbeten i hamnen.

 För bilister ändras inget i det här skedet men för däckspassagerare som går via terminalen blir det två spärrar innan dom kan gå ombord på fartygen.

-Det blir biljettspärrar av samma typ som man har i tunnelbanan och i färjterminalerna i Stockholm, Kapellskär, Åbo och Helsingfors, säger Johan Mansnerus som är projektledare för ombyggnaden.

Fler Nyheter

FC Åland avgjorde på slutet

När det var drygt 10 minuter kvar av ordinarie tid var det fortfarande 0-0 mellan hemmalaget Pargas IF och FC Åland i division 3, men när matchen var slut hade FC Åland vunnit med 2-0.

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.