• Inkomstskatten i Brändö blir på samma nivå nästa år som i år. Foto Hasse Persson Bru
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: fredag, 8 november, 2019 - 15:11, uppdaterad: fredag, 8 november, 2019 - 15:18

Bibehållen inkomstskatt på Brändö

Inkomstskattesatsen på Brändö behålls på samma nivå nästa år som i år, det vill säga på 16,75 procent. Det beslöts på kommunens senaste styrelsemöte. Kommundirektör John Wrede hade som förslag att inkomstskatten skulle höjas till 17 procent eftersom det högst sannolikt kommer år av underskott om inte inkomsterna ökar alternativt att utgifterna minskas. Styrelseordförande Tommy Öström föreslog att man skulle behålla den nuvarande skattesatsen. Det ledde till omröstning där Öströms förslag vann och inkomstskatten alltså bibehålls på nuvarande nivå. Fastighetsskattesatserna föreslås ligga kvar på oförändrade 0 procent för stadigvarande bostad och 0,90 procent för annan bostad.

 

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.