Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 september, 2023 - 11:49Uppdaterad: torsdag, 14 september, 2023 - 12:39

Beviljas bidrag för utbildning av ansvarsutbildare

Ålands brand- och räddningsförbund beviljas ett bidrag av landskapsregeringen på 4 000 euro för en utbildning av ansvarsutbildare. 

Ansvarsutbildare är de som undervisar avtalsbrandkårister och för att få hålla i undervisningen krävs att ansvarsutbildarna tar del av utbildningsmaterial och får skolning av Räddningsinstitutet i Kuopio. Brand- och räddningsförbundet kommer att hålla kurserna lokalt på Åland istället för att skicka ansvarsutbildarna till Kuopio. 

Förbundet hade ansökt om 26 400 euro men landskapsregeringen beslutade att bevilja 4 000 euro vilket utgörs av kursledarens arvode och resor. 
- Till den del ansökan avser kursdeltagarnas löner under kursdagarna på 22 400 euro beviljas inte ansökan, skriver landskapsregeringen i sitt beslut. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »