Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 december, 2012 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Bevarad kommunstruktur<br>är inget självändamål"

Att med alla medel upprätthålla nuvarande kommunstruktur ser vi inte som ett självändamål. Det skriver styrelsen för Ålands socialdemokrater inför diskussionen i lagtinget i morgon. Frågan om en samhällsservicereform diskuterades också på partiets höstmöte nyligen. Socialdemokraternas mål är att behålla och utveckla den kommunala servicen, oavsett var man bor på Åland. "Äldre, barn och personer med funktionsnedsättning ska få sina behov tillgodosedda oberoende om de bor i en ekonomiskt stark eller svag kommun. Familjer ska ha rätt till trygghet utan att bli en siffra i en kommunal budget där litenheten inte kan säkra den personliga integriteten," skriver socialdemokraterna i ett pressmeddelande. Samhällsreformen kommer att diskuteras i lagtinget i morgon och Ålands Radio sänder debatten med början klockan 13.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »