Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 september, 2018 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 4 september, 2018 - 17:22
  • I mån av möjlighet vill polisen stärka bevakningen i Godby. Arkivfoto: Ida Jansson.

Bevakningen i Godby kan öka

Det har kommit in en hel del ordningsstörningar från Godby-området den senaste tiden. I helgen rapporterades det om många fall av ungdomsfylleri och unga som flydde platsen i mycket berusat tillstånd då polisen kom till platsen.

- Det är mycket mer oroligt här än för några år sedan, säger Miina Fagerlund som var med och startade föräldragruppen Vuxna i rörelse år 2016. Hon säger att vuxennärvaron har varit onödigt låg den senaste tiden och att grupptryck bland unga spelar en stor roll.

Ungdomspolis Adam Pellas säger att polisen i mån av möjlighet kommer att stärka bevakningen i området.

- Det rör sig både om lokala ungdomar men också om unga från andra kommuner som kommer till Godby. Självklart måste de unga få samlas någonstans men vi önskar att vi kan upprätthålla en dialog med dem och att de inte ska fly då vi kommer, säger Adam Pellas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »