Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 maj, 2021 - 10:49Uppdaterad: fredag, 7 maj, 2021 - 12:46

Betonggris stoppade stulen bil

Under det senaste dygnet har polisen försökt hitta biltjuvar och delat ut böter för fortkörning.

I Jomala försökte en polispatrull stannat ett fordon för trafikkontroll, men föraren till fordonet valde att försöka köra undan polisen. Efter en kortare efterföljning tog färden slut mot en betonggris i Mariehamn. Två personer flydde till skogs efter händelsen. Polisen ordnade ett eftersök men personerna kunde inte hittas. Efter ett tag kom det fram att bilen hade tagits utan lov. Polisen utreder nu ärendet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, tredska mot polis samt bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel. 

I Mariehamn kördes en personbil i en hastighet av 57 kilometer i timmen på en 40-väg. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Jomala kördes ett fordon i en hastighet av 89 kilometer i timmen där den högsta tillåtna hastigheten är 70 kilometer i timmen och ett annat fordon i en hastighet av 67 kilometer i timmen på 50-väg. Båda förarna delgavs böter misstänkta för trafikförseelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »