Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 maj, 2018 - 06:18
  • Detaljplanen för Norråkerområdet i Järsö har blivit en fråga för ÅFD. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Besvär över plan för Norråker

Kommunstyrelsen i Lemland anser att Ålands förvaltningsdomstol, Åfd, bör förkasta det besvär som lämnats över detaljplanen för Norråkerområdet på Järsö.

Kommunstyrelsen påpekar att detaljplanen, innan den godkändes, ändrades flera gånger för att möta berörda markägares önskemål. I besväret yrkas på ytterligare förändringar som enligt kommunstyrelsen grundas på ändamålsenlighet och inte på laglighet som är enda möjliga grunden för besvär.

Kommunstyrelsen bemöter ändå i ett utlåtande till Åfd de yrkanden som ställs i besväret. Bland annat påpekar kommunstyrelsen att avsaknaden av en generalplan inte är hinder för detaljplanering och att markägare inte har ensidig rätt att bestämma om en fastighet ska omfattas av en plan.

Arbetet med detaljplanen, som gäller ett område på drygt 40 hektar och berör 18 fastigheter, inleddes för fem år sedan och godkändes av ett enigt kommunfullmäktige i mars i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »