Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2017 - 19:00Uppdaterad: fredag, 27 januari, 2017 - 09:26
  • Lagatingsledamot Fredrik Fredlund belades med besöksförbud. Foto: Ulf Weman.

Besöksförbud för Fredlund

Tingsrätten belade lagtingsledamot Fredrik Fredlund, obunden samling, med besöksförbud gentemot den kvinna som anmält honom för misshandel.

Även Fredlund har ansökt att kvinnan ska få besöksförbud, men den begäran avslogs. Inledningsvis yrkade Fredlunds advokat Johnny Bäck på att förhandlingen skulle ske bakom stängda dörrar. Som skäl angavs att känsliga uppgifter om båda parter skulle framkomma och dessutom åberopades förundersökningssekretess. Slutligen bestämdes det att vissa delar av förhandlingen ska ske bakom stängda dörrar.
Under förhandlingen berättade kvinnan om natten i början av december där hon hävdar att Fredlund har misshandlat och hotat henne. Hon är rädd att det ska ske igen och ville därför ha besöksförbudet.
Fredlund har en annan version av vad som hände den natten och påstår att kvinnans dokumenterade skador har uppstått på annat sätt än vad kvinnan uppger. Orsaken till att Fredlund ville att kvinnan ska beläggas med besöksförbud är att på natten efter att Fredlund lämnat kvinnans lägenhet kom någon hem till Fredlund och slog sönder två bilar på hans gård och bankade på dörren hem till honom. Fredlund var rädd för att detta ske igen och har inte varit hemma sedan dess.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »