Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 februari, 2018 - 05:49Uppdaterad: onsdag, 7 februari, 2018 - 07:03
  • Ett besökscenter i Bomarsund planeras nu som bäst. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Besökscentrum klart till 100-årsfirande

Planeringen av ett besökscentrum för Bomarsund har inletts i år. Från och med den första mars ska en referensgrupp ta fram koncept och planeringen över utrymmena.

Med start i november ska Fastighetsverket projektera, planera och låta bygga centret som ska invigas i samband med starten av Ålands 100-årsfirande den 9 juni 2021 berättar kulturminister Tony Asumaa, liberal.

- Det har varit på tapeten ganska länge och det finns gamla ritningar och placering. Men de är tio år gamla så vi ska se på det, säger Tony Asumaa.

Bygget ska vara hållbart och med modern teknik. En tanke är att det ska byggas i trä.

- I samband med projekteringen får vi en prislapp, just nu vet vi inte vad det ska kosta men vi ska givetsvis hålla det på en rimlig nivå, säger Tony Asumaa.

Hur centret ska finansieras finns det två alternativ för, antingen att Fastighetsverket äger centret och landskapsregeringen betalar intern hyra eller att landskapsregeringen bekostar det, men att Fastighetsverket bygger.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »