Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2022 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 25 januari, 2022 - 17:29
  • Tidigare stadsdirektören Barbara Heinonen. Arkivbild.

"Beslutet om höjda löner borde fattats tidigare"

Förra stadsdirektören Barbara Heinonen ångrar inte att hon fattade beslut om att höja förvaltningschefernas löner i stan men säger att hon borde ha gjort det tidigare.

-Nu blev det den nästsista dagen när jag ville få ogjorda saker gjorda, men att det var på gång var absolut ingen hemlighet, säger Barbara Heinonen.

Hon hade i stadens koncernkommitté påtalat att man måste frysa vd-lönerna där och samtidigt se över förvaltningschefernas löner.

-Det kan inte bli ett lönegap mellan där, säger Heinonen.

I somras gav hon stadens personalchef i uppdrag att se över förvaltningschefernas löner och jämföra dem med koncernkommitténs vd-löner och den utredningen ligger till grund för beslutet. Hon menar att allt skett med transparens och inga försök har gjorts för att dölja detta.

-Jag kan förstå att det kan sticka i ögonen att chefslönerna höjs men inte andra löner. Men tidpunkten för löneförhöjningar är aldrig rätt och jag tycker man borde gå vidare med en allmän lönekartläggning i hela stan, säger Barbara Heinonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »