Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 oktober, 2021 - 17:15
  • Lantrådet Veronica Thörnroos. Foto Nina Smeds

"Beslutet i linje med det vi fört fram"

- Beslutet är helt i linje med det landskapsregeringen vid flera tillfället fört fram.

Det säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) om det beslut riksdagens grundlagsutskott tog igår gällande lagförslaget om förlängda inresebegränsningar. I beslutet påpekar utskottet tydligt att gränstrafiken mellan Åland och Sverige bör granskas på samma sätt som undantagen för de nordliga regionerna.-Vi har ända sen mars 2020 påtalat att Åland är en gränsregion men man har inte accepterat att havet utgör en gräns, säger Thörnroos.

Beslutet går nu till riksdagen, efter det bör social- och hälsovårdsministeriet anpasssa sitt regleverk efter vad riksdagen beslutat.

-När allt är på plats och vi ser vilka förenklingardet blir får man ta ställning till fortsättningen. Personligen tycker jag inte det är någon idé att älta det som varit utan vi får vara nöjda att vi fått till stånd en ändring, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »