Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 december, 2018 - 15:08Uppdaterad: onsdag, 5 december, 2018 - 15:13

Beslut om klumpsumman uppskjutet

Regeringen i Helsingfors sköt idag upp beslutet om det nya ekonomiska förslaget som handlar om höjningen av Ålands grundfinansiering till nästa vecka.

 Först sades det, i samband med att det blev klart att det inte blir en ny självstyrelselag just nu, att LR och regeringen i Helsingfors var överens om ett nytt ekonomiskt system som skulle innebära ett tillskott på 10,9 miljoner per år i landskapsbudgeten. Senare kom besked att finansministeriet kommit med egna beräkningar som skulle höja grundfinansieringen med endast 6,8 miljoner euro per år.  Ursprungligen gick förslaget ut på att man skulle utgå från en avräkningsgrund på 0,45 % men sedan blev grunden ändrad till 0,44 %. 

-Att beslutet nu skjuts upp tyder på att det ännu finns övergångsregler som måste klargöras när två system ska kuggas i varandra, säger lantrådet Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »